Portada oldEl saxo tenor Ramon Cardo i el guitarrista Joan Soler són dos notables músics la projecció dels quals va més enllà de la copiosa i inquieta escena valenciana i arriba a, sobretot, un significat protagonisme en l'àmbit del jazz que es fa a Espanya.
Es tracta de dos veterans, adobats ja en mil batalles. Doncs Cardo (1962) va formar part (amb Perico Sambeat i Eladio Reinón, més una interessant rítmica catalana) d'aquesta formació de tall avantguardista que es va anomenar A-Free-K, que entre 1983 i 1986 va gravar tres elepés i va obtenir el premi al millor grup en el Festival de Sant Sebastià de 1984. La seva inquietud li va dur a muntar i dirigir big bands des de la segona meitat d'aquesta dècada. De fet, segueix al capdavant de la Mediterrani Jazz Band. Pel que fa a Soler (1957), va obtenir el primer premi del II concurs de Jazz de la Diputació de València, amb el trio Flying Colors, el 1987.
Ambdós formen part de l’“Homenatge a Mingus” que dirigeix el contrabaixista Jordi Vilà des de 1989 i que recentment va gravar el seu segon disc per a Satchmo Records. La seva compatibilitat i concepcions comunes va fer que posessin en peus i liderin un quartet/quintet sense piano, que ja ens va deixar “Party Time” el 1995, abans d'abordar aquest registre que teniu en les vostres mans. Han comptat amb dos acompanyants de luxe, que no requereixen presentació: el contrabaixista David Mengual i el bateria Jordi Rossy.
TrackInfoAudio
Opus Tri Ramon Cardo
Old portrait Charles Mingus  
Trulli Ramon Cardo
Shakti Joan Soler  
Anna Ramon Cardo
Dummy blues Joan Soler  
Before you Tom Harrell  
Theme for Ernie Fred Lacey  
Shaw’ Nuff Dizzie Gillespie  
Asphodel Dave Clarck