De totes les formacions amb les que he tocat al llarg de la meua carrera, sempre m'ha agradat especialment la formació del quintet, perquè té un so que engendra i resumeix sonorament la imatge  que sempre m'ha captivat del jazz per la força que desprèn i per les possibilitats orquestrals que ofereix. És sense cap mena de dubte la formació estel·lar pel que fa al gènere del Hard Bop, l'estil amb el que m’identifique quan toque jazz.

Portava temps sense  entrar a l'estudi per enregistrar música meua dintre de l'àmbit jazzístic i, gràcies a l'empenta d'un grup de joves que són grandíssims músics de jazz i que admire profundament: Alberto Palau, Pepe Zaragoza, Jaume Guerra i Roger Gutiérrez, vaig decidir-me a escriure música per aquesta formació, conjuntament amb les composicions de Pepe Zaragoza.

Vam quedar un cap de setmana a la casa d'estiu d'un dels membres, ens vàrem tancar i parírem aquest retorn al Hard Bop. Va ser una època bastant convulsa socialment a València; vivíem temps de govern del PP i la gent estava molt cremada amb tota la gestió que aquesta gent va fer durant els quasi bé 25 anys que van estar des-governant i això em donà l'excusa perfecta per posar-li nom a alguns dels tracks que compilen el disc.

Ramon Cardo - Saxo tenor
Pepe Zaragoza - Trompeta
Alberto Palau - Piano
Jaume Guerra - Contrabaix
Roger Gutiérrez - Bateria
TrackInfoAudio
A fer la mà Ramon Cardo  
Aforat Ramon Cardo  
Back to the past Pepe Zaragoza  
Voler i no poder Pepe Zaragoza  
Per a John Ramon Cardo  
There we go! Pepe Zaragoza  
Ra Monk Ramon Cardo